why does the body prefer L-amino acid

نویسنده :فرشته نوروزی


در پاسخ به این پرسش 3 فرضیه وجود دارد:

1) پایداری L آمینو اسید وD آمینو اسید یکسان است و هیچگونه دلیل شیمیایی و بیولوژیکی برای اینکه چرا Lبر نوع D ترجیح داده شده وجود ندارد اما از نظر تکاملی اولین پروتئین ها کاملا به صورت تصادفی از L آمینو اسیدها  نشات گرفته اند.


2) آنزیم های موجود در بدن یوکاریوت ها فقط تمایل به واکنش به ساختارهای پروتئینی از نوع L دارند.


3) این درست نیست که به قطعیت بگوییم L  و D  از پایداری یکسانی بر خوردارند.در زمان پیدایش اولیه ی زمین L آمینو اسید ها از D  آمینو اسید ها پایدار تر بوده و کمتر در اثر اشعه ی مضر خورشید از بین رفته اند در نتیجه پروتئین ها از این نوع آمینو اسید ها ساخته شده و گسترش پیدا کردند.

 به نظر میرسد فرضیه ی اول جواب درست تر و کامل تری را در پاسخ به پرسش ما داده باشد.