ترجمه :فرشته نوروزی

 

توانایی چشیدن فنیلتیوکربامید(PTC) یک فنوتیپ کلاسیک است که در جمعیت های انسانی متفاوت می باشد.این فنوتیپ مورد علاقه ی افرادی که محقق ژنتیک هستند واپیدمیولوژیک هاو تکامل شناسان است،زیرا توانایی چشیدن PTC با چشیدن مواد تلخی که اغلب سمی هستند در ارتباط است،بنابراین تنوع در ادراک PTC تنوع در اولویت رژیم غذایی در تاریخ زندگی بشر را منعکس می کند که استعداد ابتلا به بیماری های مربوط به رژیم غذایی در جمعیت مدرن را مشخص می کند .

برای تست فرضیه ی بلند مدت R.A فیشر که تنوع در ادراک PTC را مورد بررسی قرار داد،الگوی توالی DNA را بررسی می کنیم، که طبق بررسی های انجام شده متوجه شدند برای این صفت بیشتر از 85% واریانس فنوتیپی وجود دارد.

در یک آزمایش دیگر،روی 62 آفریقایی،138 آسیایی،110 اروپایی و 20 نفر از آمریکای شمالی انجام شد تا TASTER  و  NON TASTER   بودن را بررسی کنند.

نتایج حاصله:


·         فنوتیپ های حاصل از آزمایش در بین قاره های مختلف یکسان بود

·         تمایز ژنتیکی بین نمونه های جمعیت های قاره ها برابر بود با (FST = 0.056)تمایز

این نتایج نشان می دهد که تعادل انتخاب طبیعی برای حفظ آلل TASTER)  و  NONTASTER) بودن عمل کرده است که در لوکوس PTC انسان قرار دارد.