why does the body prefer L-amino acid
نویسنده :فرشته نوروزی
در پاسخ به این پرسش 3 فرضیه وجود دارد:
1) پایداری L آمینو اسید وD آمینو اسید یکسان است و هیچگونه دلیل شیمیایی و بیولوژیکی برای اینکه چرا Lبر نوع D ترجیح داده شده وجود ندارد اما از نظر تکاملی اولین پروتئین ها کاملا به صورت تصادفی از L آمینو اسیدها نشات گرفته اند.
2) آنزیم های موجود در بدن یوکاریوت ها فقط تمایل به واکنش به ساختارهای پروتئینی از نوع L دارند.
3) این درست نیست که به قطعیت بگوییم L و D از پایداری یکسانی بر خوردارند.در زمان پیدایش اولیه ی زمین L آمینو اسید ها از D آمینو اسید ها پایدار تر بوده و کمتر در اثر اشعه ی مضر خورشید از بین رفته اند در نتیجه پروتئین ها از این نوع آمینو اسید ها ساخته شده و گسترش پیدا کردند.
به نظر میرسد فرضیه ی اول جواب درست تر و کامل تری را در پاسخ به پرسش ما داده باشد.